A BŐRÁPOLÁSI TANÁCSADÁS JELENLEG SZÜNETEL!

A tanácsadások és a hozzám érkező kérdések alapján összeszedtem néhány olyan gyakori hibát, amivel ronthatsz a bőröd állapotán.

1. Nem a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat használod

Főként a pattanásokkal küzdő klienseim körében látom azt, hogy a habzó, mattító, szárító “zsíros bőrre való” termékeket választják, hátha ettől fog javulni fog a helyzet. Az eredmény pedig egy húzódó, viszkető, kiszáradt bőr ugyanannyi (vagy több) pattanással. Egy gyengéd lemosó és a megfelelő problémamegoldó hatóanyagok kiválasztása lenne célravezető.

2. Túltisztítod a bőröd

A túlhámlasztás mellett a túltisztítás is egy létező jelenség. Reggel-este habzó lemosó, nedves törlőkendő, rezgős kütyü, szivacsos áttörlés. A megfelelő tisztítás fontos, de ne ess át a ló másik oldalára. Reggelente elég lehet a sima langyos vizes öblítés, este pedig egy kíméletes szimpla, vagy dupla tisztítás. 

3. A divatos összetevőket keresed

C-vitamin, peptidek, kollagén, hialuronsav. Mind nagyon szuper, de ha te pl. pattanásokkal küzdesz, akkor nem ezekre van szükséged. Mindig célzottan, bőrprobléma szerint kell válogatni. 

4. Zsíros a bőröd, ezért nem használsz hidratáló krémet

A zsíros bőrt is szükséges hidratálni, csak nem mindegy, hogy mivel és hogyan. Ebben az esetben nincs szükség rétegezésre, válassz egy egyszerű lotion, fluid vagy gél állagú hidratálót, nyáron pedig akár egy tonik vagy szérum is elengedő lehet.  

5. Nem használsz fényvédőt

Tény, hogy sok borzalmas termék van a piacon, amik napi használatra szinte alkalmatlanok. Ha első próbálkozásra sikerült pont egy ilyenbe belefutnod, akkor nem csoda, hogy elmegy a kedved az egésztől. Nem szabad feladni, szerencsére már vannak szuper fényvédők és biztosan kijelenthetem, hogy egy kis segítséggel/kutatómunkával fogsz találni magadnak megfelelőt. 

6. Nyaralás előtt elmész szoliba, hogy “előkészítsd” a bőröd

No comment, kérlek ne csináld.

7. Minden nap vizsgálod az arcod, lehetőleg nagyítós tükörben és reflektorfényben

Ebből lesz az eszetlen nyomkodás, mert biztos lehetsz benne, hogy mindig fogsz találni valamit, ami nem tetszik. Ha csak egy tippet fogadsz meg tőlem az az legyen, hogy tartsd távol magad (szó szerint) a tükörtől. Hidd el csodákra képes!

8. Kampányszerűen kenegetsz

Amikor eszedbe jut használod, néha elfelejted, néha kened minden nap, máskor csak havonta egyszer. Pont ezért találtam ki a klienseimnek a rutinkövető táblázatot, ami minden nap végigvezeti őket a lépéseken, így biztos nem marad ki semmi. Eredményeket csak következetességgel lehet elérni. 

9. Csodát vársz

Nincs csodatevő termék vagy hatóanyag, semmi sem fogja varázsütésre megoldani az összes problémád, főleg nem 1-2 hét alatt. Már volt róla szó, de sosem lehet elégszer ismételni, hogy bizonyos hatóanyagok átlagosan 6-8 hét után hoznak látványos változást, szóval türelem!

10. Nincs rutinod

Ha nincs egy felépített rutinod, ahol az összetevők harmóniában segítik egymás munkáját, akkor kicsi az esély a látványos és érezhető változásra.

xx.

Lara